BabyMIR-methode bij huisdieren

De BabyMIR-methode is een hele mooie en zachte aanvulling op de MIR-methode. Marline Wieggers van praktijk de Witte Steen heeft deze methode bedacht en uitgewerkt voor baby’s en is ook heel erg geschikt voor volwassenen om negatieve ervaringen uit hun babytijd los te kunnen laten, het werkt helend.In overleg met Marline Wieggers heb ik deze methode ook toegepast op huisdieren en met veel succes! Iedereen kan dit doen bij zijn/haar eigen huisdier en als je meer ervaring hebt kan het ook op afstand als het huisdier niet makkelijk te benaderen is of die niet in de buurt is.

Je zingt de BabyMIR op de melodie van vader Jacob (alle regels 2x zingen) waarbij je liefdevol en respectvol de poot of rug van je dier aait. Kijk en ervaar wat het dier het prettigst vindt. Zing het liedje minimaal 2 weken lang, 2x per dag, of wanneer je er maar zin in hebt. Bij mijn eigen katten heb ik het succesvol toegepast. De poes ging, zodra ik er aan dacht, op mijn schoot liggen en de kater heb ik op afstand behandeld. Hij kwam er wel altijd bijliggen.

Bij diverse katten heb ik de BabyMIR op afstand toegepast met behulp van een foto. Als je met de juiste intentie de BabyMIR gaat zingen en tegelijkertijd je eigen hand aait werkt het net zo goed. Je zult in sommige gevallen ook dingen door kunnen krijgen hoe ze zich voelen, of je gaat zuchten of gapen. Het vertrouwen in mensen kan herstellen of hun gedrag verbetert. Bij de meeste huisdieren voelde ik echt verbetering wat ook bevestigd werd door de eigenaar. Een kat die geen zin meer in het leven had keurde de BabyMIR duidelijk af.

Dus heb je een huisdier die met de MIR-methode onvoldoende opknapt, probeer deze babyMIR-methode eens. Als je er moeite mee hebt, neem dan contact op met mij om te overleggen.

Geef een reactie