MIR-Methode voor dieren

De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset en is ontwikkeld door Mireille Mettes. Het gaat om het resetten van gedachten, overtuigingen, herinneringen en bijbehorende emoties. Een dier wordt met de MIR-Methode weer teruggebracht tot de oorsprong van zijn/haar echte kern.

Deze doe-het-zelf methode is bedoeld voor mensen die graag hun huisdieren met emotionele en lichamelijke klachten willen helpen. Deze methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van het lichaam weer wordt geactiveerd. Door met je liefdevolle intentie je dier te aaien, ontspant je huisdier en van daaruit is het onbewuste van het dier bereid om de commando’s van deze 9 stappen op te volgen.

Wat je daarvoor moet doen, kun je zelf en het is heel erg eenvoudig om uit te voeren en zeer effectief. Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2 minuten per dag. Het enige dat je nodig hebt, is doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden voor jouw dier.

De 9 stappen van de MIR-Methode 

Stap 1. Zuurgraad optimaliseren

Stap 2. Detox alle toxische belasting

Stap 3. Vader loskoppelen, Moeder loskoppelen (baasjes)

Stap 4. Meridianen zuiveren

Stap 5. Alle tekorten aanvullen

Stap 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen

Stap 7. Basisbehoeften aanvullen

Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren

Stap 9. Missie verduidelijken

Hoe behandel je jouw huisdier?

Aai jouw huisdier over kop en rug terwijl je de zin van de stap hardop zegt. Je zegt elke stap 3 keer achter elkaar in combinatie met het aaien, daarna ga je door naar de volgende stap. Als je sterk het gevoel hebt dat de zin nog langer uitgesproken moet worden bij het dier, dan kun je dat gewoon doen. De meeste dieren gaan er lekker voor liggen en ontspannen. Als jouw dier wegloopt, hoeft dit niet perse een teken te zijn dat het niet wil, het kan ook zijn dat de MIR-Methode dan te heftig is voor het dier. Het is de bedoeling dat je de stappen met positieve intentie zegt, dan voelt het dier deze healing goed binnen komen en brengt dit een verandering teweeg bij het dier.

Als je je dier wilt behandelen, maar je kunt het niet aanraken, dan aai je je eigen hand als vervanging voor je dier. Noem dan eerst de naam van het dier en daarna de zin die je moet doen: “Flop, optimaliseer je zuurgraad. Flop, optimaliseer je zuurgraad, Flop, optimaliseer je zuurgraad.” De hele MIR-Methode is van toepassing op dieren. Vader en moeder staan vaak symbool voor de baasjes van het dier. Ook dieren kunnen een missie hebben. Als je gevoelig van jezelf bent en een dier op afstand behandelt, doe daarna dan wel nog even bij jezelf de MIR-Methode om weer in balans te komen.

Je hoeft de negen stappen niet perse hardop te zeggen. Dat kun je ook stilletjes in je hoofd doen. Het is echter wel iets krachtiger om het hardop te doen, omdat het dan ook via het gehoor wordt teruggevoerd naar het onbewuste. Dus probeer het zoveel mogelijk hardop te zeggen.

Meer informatie over MIR-Methode voor dieren

In principe werkt het lichaam van jouw dier na de 4 weken zelfstandig door met het in evenwicht brengen, aanvullen, ontgiften en verduidelijken van zijn levenspad. Als het dier na 4 weken nog lichamelijke klachten heeft, is het aan te bevelen om de MIR-Methode als onderhoud te blijven gebruiken, bijvoorbeeld 1 week doen, 3 weken niet, of alleen elke zondag.

De onderdelen van de MIR-Methode hangen met elkaar samen en het is van belang dat je ze als geheel behandelt bij jouw dier. Je activeert dan bijvoorbeeld wel het hormoonsysteem, maar laat het lichaam niet nieuwe hormonen aanmaken met behulp van stap 5: tekorten aanvullen. Dan werkt de MIR-Methode niet zoals het bedoeld is.

Het is vrij normaal als jouw dier eerst wat verergerde klachten krijgt. Het lichaam gaat een heleboel processen tegelijk in gang zetten. Als je ziet dat jouw dier het te zwaar vindt of als jouw dier erg gevoelig is, ga dan terug naar alleen stap 5 en 7. Je zorgt dan dat het lichaam van jouw dier eerst z’n reserves aanvult, voordat je het aan het werk zet. Deze voorfase heeft de MIR voor veel gevoelige dieren comfortabeler gemaakt. Als dat nog te zwaar is, laat het dier dan begeleiden door een MIR-Therapeut.

MIR-EHBO

De MIR-EHBO kun je voor van alles toepassen zoals verwondingen, brandwonden, insectenbeten, spoedgevallen, heftige emoties of als je jezelf of je dier ergens doorheen moet helpen. Vele verwondingen helen sneller na de MIR-EHBO.

De MIR-EHBO pas je toe door de het dier heel snel te aaien en tegelijkertijd bij elke aai “MIR-Methode” te zeggen. (Doe je het op afstand via je eigen hand, dan ga je net zolang door tot je geeuwt, boert of windjes laat of totdat er maximaal 5 minuten verstreken zijn). Uiteraard kan de MIR-EHBO ook bij mensen en dieren worden toegepast die niet eerder met de MIR-Methode behandeld zijn. Hierbij moeten wel eerst 1x de 9 stappen benoemd worden, daarna kun je volstaan met slechts de woorden “MIR-Methode”. De MIR-EHBO kan meerdere dagen herhaald worden. Daarna overgaan met de gewone MIR-Methode 2x per dag.

Raak de plaats van de verwonding aan of houdt je ene hand er vlak boven en aai met de andere hand een bloot stukje huid op een andere plaats van het lichaam. Let erop dat je snel aait.

Bij heftige emoties: zeg telkens, MIR-Methode, verdriet, MIR-Methode, verdriet en aai jezelf terwijl je de emotie blijft benoemen.