Over mij

Mijn naam is Mineke en ik ben 54 jaar oud. Ik woon samen met mijn partner en onze 2 katten. Als klein meisje wilde ik al weten wat onze hond dacht want hij voelde mij perfect aan, we waren maatjes. Als ik verdrietig was dan was Flop er voor me, als ik blij was, dan was hij het ook.

Toen las ik ergens dat het mogelijk was om met dieren te kunnen praten. Ik heb boeken verslonden over dit onderwerp en 2 cursussen gevolgd bij Cecilia van der Drift. Daarnaast heb ik Reiki en andere healingstechnieken geleerd en samen is dit een fijne combinatie. Met honden en katten van vrienden heb ik diverse gesprekken gevoerd. Ik moet er wel de rust voor hebben, een leeg hoofd om open te staan voor de gesprekken die op hele subtiele manier binnenkomen.

Na een moeilijke periode moest ik weer leren voelen, want dat was helemaal weg. Ook leerde ik hoe ik met mijn hoogsensitiviteit (HSP) om moest gaan en om het juist meer te gebruiken in plaats van het maar weg te stoppen en te ontkennen! Deze mooie eigenschap maakt het juist makkelijker voor mij om mijn intuïtie en visualisatie verder te ontwikkelen.

Gaandeweg dit proces voelde ik ook weer waar mijn passie ligt. Ik wil mens en dier dichter bij elkaar brengen door als tolk voor het dier op te treden. Vandaar dat ik dit weer opgepakt heb en daarnaast heb ik nog een verdiepingscursus gevolgd tot energetisch dierentherapeut. Ik vind het heerlijk om contact te zoeken met dieren en te kijken wat ze dwarszit en op gelijk niveau met ze mee te denken en naar oplossingen te zoeken.
Ik maak niet alleen gebruik van Reiki, maar ook van magnetiseren, visualiseren, en dit voeg ik samen tot een methode tot healing die bij mij past en goed werkt.

Hieronder een opsomming van opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb en waar ik ook gebruik van maak in mijn praktijk.

  • Reiki 1-2-3 (a)  bij Joyce van Raad te Arnhem
  • Quantum Touch bij Jouw hartcentrum te Doetinchem
  • Soul Body Fusion bij Urpichai te Driel
  • Beginnerscursus Telepathisch communiceren bij Cecilia van der Drift
  • Vervolgcursus Telepathisch communiceren bij Cecilia van der Drift
  • Werken aan je spirituele ontwikkeling (SORAG)
  • Werken aan je innerlijke kracht  (SORAG)  
  • Dieren natuurlijk genezen (SORAG)
  • Diploma Energetisch dierentherapeut (CIVAS)